GlucoMen areo 2K

INSTRUKTIONER OCH FAQ

INSTRUKTIONER

TA ETT BLODSOCKER- OCH /ELLER KETONER

1.
Med rena och torra händer, sätt in teststickan i mätaren så långt det går: du hör en ljudsignal och displayen visar Glu (glukos) eller Ket (ketoner). GlucoMen areo 2k känner automatiskt av vilken typ av teststicka som sätts in.
2.
Stick i fingret och för toppen av teststickan nära bloddroppen tills du hör ett pip.
3.
Resultatet kommer att visas på displayen inom fem sekunder för blodsocker och åtta sekunder för ketoner. Kassera teststickan på ett säkert sätt tack vare den integrerade utmatningsknappen på instrumentets baksida.
Previous slide
Next slide

NEDLADDNING AV DATA VIA NFC

1.
Slå på NFC-funktionen på din mobila enhet och installera GlucoLog Lite-appen (tillgänglig gratis på Google Play och App Store).
2.
Slå på NFC-funktionen på din GlucoMen areo 2K. Tryck på ström / bekräftelse-knappen och ▲ samtidigt i två sekunder för att komma åt inställningsmenyn ('SET'). Tryck på▲/▼för att bläddra igenom inställningarna: när den blinkar, bekräfta genom att trycka på ström / bekräfta-knappen. Tryck på▲/▼för att välja PÅ, bekräfta och avsluta genom att trycka på ström / bekräfta-knappen.
3.
Öppna GlucoLog Lite 'Reception' -sidan och håll instrumentet nära NFC-mottagaren på din smartphone i några sekunder. Dataöverföring sker automatiskt: så snart den är klar visas "End" på instrumentdisplayen.
Previous slide
Next slide

TILLGÅNG TILL LAGRADE DATA

1.
När mätaren är avstängd håller du in knappen Ström / Bekräfta i två sekunder.
2.
När "mem" visas längst upp till vänster på displayen, använd▲/▼-knapparna för att komma åt den historik du vill titta på: "Glu" för glukos och "Ket" för ketonkroppar. Tryck på knappen Ström / Bekräfta för att bekräfta.
3.
Om du vill visa tidigare resultat på displayen använder du ▼ knapparna▲/.
4.
För att ändra valet, tryck och håll in Ström/ Bekräfta-knappen i två sekunder och välj sedan "GLU" eller "Ket" med▲/▼-knapparna. Tryck på knappen Ström / Bekräfta för att bekräfta.I slutet av konsultationen, stäng av instrumentet genom att trycka och hålla in ström / bekräftelse-knappen i fem sekunder.
Previous slide
Next slide

VISA MEDELVÄRDEN FÖR BLODSOCKER

1.
När mätaren är avstängd håller du in knappen Ström / Bekräfta i två sekunder.
2.
När "mem" och "GLU" visas på displayen trycker du på knappen Ström / Bekräfta för att komma åt blodsockerresultaten
3.
I avsnittet "minne" trycker du på ström / bekräftelse-knappen igen för att se medelvärdena.
4.
Visa medelvärden för 1, 7, 14, 30, 60 eller 90 dagar med Ström /Bekräfta-knappen. I slutet av konsultationen, stäng av instrumentet genom att trycka och hålla in ström / bekräftelse-knappen i fem sekunder.
Previous slide
Next slide

FAQ

Vanligaste frågorna och svaren om GlucoMen areo 2K-system

Ja, mätaren stängs av automatiskt efter två minuters utebliven användning. För att stänga av instrumentet manuellt, tryck på avstängningsknappen i cirka tre sekunder tills displayen är helt avstängd och släpp sedan knappen.

Nej, det är inte möjligt att radera resultat som sparats på GlucoMen areo 2k.

Förvara alltid teststickorna i miljöer där temperaturen och luftfuktigheten motsvarar vad som anges på förpackningen och i produktens bruksanvisning. Lämna inte burken på platser där det finns risk för överhettning, kyla eller luftfuktighet (till exempel i köket, badrummet, under ett fönster som utsätts för direkt solljus eller i handskfacket på en bil).
Lämna inte burken öppen, men se till att stänga den ordentligt omedelbart efter att du tagit bort den teststicka som krävs för testet. Förvara alltid teststickorna i sin ursprungliga burk. Förvara inte teststickorna i andra olämpliga behållare (påsar, säckar, resväskor, etc.) och flytta inte över dom till andra burkar, även om de är gjorda  av samma märke och typ.

Serienumret (SN) finns på baksidan av GlucoMen areo 2k glukosmätare och på produktens förpackningsetikett.

Lotnumret finns på burken och på etiketten på teststickans förpackning (gäller både för blodsocker och ketoner).

Om du har stött på ett problem när du använder GlucoMen areo 2k, se avsnittet ”Vyer, betydelser, åtgärder som ska vidtas” i användarhandboken.

Om problemet kvarstår kontaktar du kundtjänst.

Öppna locket på batterifacket på mätarens baksida; ta bort batterierna och byt ut dem mot nya (modell CR2032), placera + sidan utåt; sätt tillbaka locket.

 

Nej, när du byter batterier kommer mätaren att behålla testresultaten. 

Kontroll-lösningarna för GlucoMen areo 2k-systemet distribueras separat. För att kontrollera tillgängligheten av kontroll-lösning, kontakta kundtjänst.

Ladda Ner

Informations -material

Nålfri införare

Den automatiska införaren tillåter snabb och smärtfri insättning av sensorn jämfört med traditionell kanylinsättning.
kanylnålsinsättning
nålfri applikation